Werkwijze

 

 

 

 

Bij een kindercoachtraject beginnen we vaak met een vrijblijvend kennismakingsgesprek per telefoon of persoonlijk. Dit is belangrijk om te kijken of er aan beide kanten een klik is. Mocht deze er zijn dan maken we een afspraak voor het intakegesprek.

 

Tijdens het intakegesprek voor een kindercoach traject bespreken we samen waaraan je wilt werken, wat de verwachtingen zijn qua resultaat en mijn werkwijze.  Aan het einde van het gesprek zal ik aangeven wat ik voor het kind en de ouders kan betekenen. 

Bij jongvolwassenen hoeven de ouders niet per se bij een intake gesprek te zijn. Dit is aan het kind wat deze prettig vind.

 

Na het intakegesprek maken we een afspraak om te beginnen met de individuele coaching sessies van het kind.

Omdat ieder kind en elk traject anders is zijn het aantal sessies afhankelijk van het proces . Meestal zijn 4 tot 6 sessies genoeg. Tijdens het traject (van min 4 sessies) krijg je na de derde sessie een korte tussenevaluatie gesprek waarin we bespreken welke veranderingen hebben plaatsgevonden bij  zowel het kind als de ouder(s) en hoe zij dit beide ervaren hebben.

Als laatste bespreken we wat er nog nodig is om de sessies af te sluiten of dat er nog behoefte is aan meerdere coaching sessies.

 

Als ouder zul je naast verandering in jou kind misschien ook zelf tegen dingen aanlopen in dit proces. Het is daarom belangrijk om hier ook zelf ruimte aan te geven. Ik werk vanuit de visie dat je als ouder, kind, partner en familie elkaars spiegels bent, hetzelfde of juist helemaal omgekeerd. En doordat te ervaren kan je samen een ontzettende mooie reis maken.

 

Volwassenen kunnen enkele sessies boeken en/of een traject met meerdere sessies die afgestemd zijn op jou.

 

 

In spiegels komen krassen, ze kunnen mat worden, confronterend zijn en zelf breken, 

maar het mooie is dat ze altijd gelijmd kunnen worden tot iets nieuws en fantastisch schitteren als ze in het licht staan