Kindercoaching

 

 

 

 

Bij een kindercoachtraject beginnen we vaak met een kort vrijblijvend kennismakingsgesprek per telefoon of persoonlijk.
Dit doen we om te kijken of er een klik is. En bespreken we waaraan je wilt werken, wat de verwachtingen zijn qua resultaat en mijn werkwijze. Mocht er een klik zijn dan maken we een afspraak voor een eerste coachsessie.

Bij jongvolwassenen hoeven de ouders niet per se bij het kennismakingsgesprek te zijn.
Dit is aan de persoon wat deze prettig vind.

Tijdens het traject (van min 4 sessies) krijgen de ouders na de derde sessie een korte tussenevaluatie gesprek waarin we bespreken welke veranderingen hebben plaatsgevonden bij zowel het kind als de ouder(s) en hoe zij dit ervaren hebben.
Als laatste bespreken we wat er nog nodig is om de sessies af te sluiten of dat er nog behoefte is aan meerdere coaching.

Omdat ieder kind en elk traject anders is zijn het aantal sessies afhankelijk van het proces van de persoon.
Het uitgangspunt zal 4 tot 6 sessies zijn.

Bij een kindercoach traject zal er geen gebruik gemaakt worden van regressie tenzij dit ten goede is voor het proces
en alleen in overleg en met goedkeuring van de ouder(s).

Als ouder zul je naast verandering in jou kind misschien zelf ook tegen dingen aanlopen in het proces. Het is daarom belangrijk om ook hier ruimte aan te geven. Ik werk vanuit de visie dat je als ouder, kind, partner en familie elkaars spiegels bent, hetzelfde of juist helemaal omgekeerd. En doordat te ervaren kan je samen een ontzettende mooie reis maken.


In spiegels komen krassen, ze kunnen mat worden, confronterend zijn en zelfs breken, 

maar het mooie is dat ze altijd gelijmd kunnen worden tot iets nieuws en fantastisch schitteren als ze in het licht staan